Wampserver Kurulumu

WampServer_emresupcin
Wamp server windows için hazırlanmış olan bir paket kurulumudur. Wamp server xampp ve apache gibi localhost programıdır.  Diğer programlardan farkı ise daha gelişmiş ve içerisinde Apache , Php , Mysql kurulumları bulunmaktadır. Wamp serveri indirmek için wwww.wampserver.com‘u ziyaret edebilirsiniz ve işletim sisteminize uygun olanı seçip indirebilirsiniz.


______________________________________
Wamp Server Kurulumu Nasıldır?
Kurulum gayet basit, kendisi tamamen ücretsiz ve Türkçe dilide mevcut. Önce Wamp’ı buradan indirin ve olağan şekilde kurun. Kurulum sonlarına doğru güvenlik duvarı uyarısı verebilir. Bu uyarıda Wamp’ın güvenlik duvarını aşmasına izin vermeniz gerekiyor. Çünki Wamp lokal bir sunucu oluşturabilmeniz için üstün yetkilere ihtiyaç duyar.


Wamp Server Nasıl Kullanılır?
Wampı açtıktan hemen sonra ister sağ altta çıkan ikonuna sol tıklayıp oradan www dizinine gidebilirsiniz. Bu dizin varsayılan olarak şöyledir: “C:\Wamp\www“.
www klasörünün içerisine attığınız tüm PHP ve diğer türdeki dosyalara http://localhostadresinden ulaşıyorsunuz.
Örneğin ben www klasöründe Wamp’ın varsayılan olarak eklediği index.php’yi silip yeni birindex.php dosyası oluşturuyorum ve içine aşağıdaki kodları yazıyorum;

                         <?php
                               echo "Merhaba emresupcin.com takipçileri";
                          ?>


Wamp Server ile IP Adresinden Nasıl Yayın Yapılır?
Bunun için yapman gereken modem ayarlarından “80″ portunu açmak ve ardından Wamp ikonunu sol tıklayıp “Put Online” (Çevrimiçi Hale Getir)’e basmak.
Port açma işlemini hallettikten hemen sonra whatismyip.org gibi bir adresten IP adresini öğrenip eşe, dosta dağıtıp kendi yaptığın çalışmaları paylaşabilirsin.


Wamp Server’da Farklı Bir Port Nasıl Kullanılır?
Eğer 80 portunda bir hata yaşadıysanız ya da 80 portu başka bir yazılım ile kullanılıyorsa Wamp’ın config dosyaları ile kullanacağı port adresini değiştirebilirsin.
Wamp’ın ikonunu sol tıkla oradan Apache sekmesine gelip “httpd.conf” dosyasına tıkla. Yazı editöründe açılan httpd.conf dosyasının içinde aşağıdaki satırı bulup istediğin port rakamları ile değiştir ve Wamp’ı yeniden başlatın.

                     Listen 80

Burada 80 yazan yeri dilediğin rakamlar ile değiştir ve kaydet çık. Portu değiştirdek sonra localhost adresininde değiştiğini sakın unutma! Yani portu 90 yaptığında localhost adresin http://localhost:90 olacaktır.

Alıntıdır:http://www.emresupcin.com/wamp-server-nedir-ne-ise-yarar-kimler-kullanir/

İyi Seyirler




Video Oğuzhan Memiş adlı kişi tarafından çekilmiştir.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Reklam Alanı

Reklam Vermek İçin İletişime Geçin

Reklam

Reklam

Ziyaretçi Sayaçı

Reklam